четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Живот(обучение) с добро мото и движение, създава радост и жизнени сили у децата и възрастните

“Човек приема за истина само това, което е разбрал със собствения си ум“, тоест “турен акъл в глава не седи“ - гласят народните пословици. Това означава, че когато човек спре да търси, спира и да се учи. А това става, когато попадне на нещо, което го привърже. За това не трябва да улесняваме децата, като ги привързваме към себе си, и давайки им прекалено много и прекалено дълго... Те трябва да опознават свободно света, без страх, и така да изграждат своят имунитет към лъжата и глупостта.  Доброто нещо е добро, когато е с мярка.
   
       Колко са хубави подвижните игри, въобще ученето от природата с подвижност. Защо не се учат децата с движение, а се учат от книги и играят електронни игри и с книги, което спира тяхното движение? Заради парите, защото е по-лесно, за това...Т.е. за да се икономисат от родителите пари, и да се печелят от други, демек да се “въртят пари“. Само дето в тази въртележка света се озлобява. Ние неусетно лишаваме децата си, а и себе си от подвижност и така отслабваме, и залиняваме в последствие се разболяваме - това е... жестоко... Вижте примери на подвижни игри(тук), всеки може да си измисли безброй такива, а и по-добри. А какво ще кажете за модата да се работи на бюро, на компютър, да се улеснява движението по всякакъв начин и т.н., не се ли разшириха до болестно състояние. всички тези улеснява живота ни модернистични глезотии. Те ни лишават от движение, те ни лишават от здраве и добър живот Не е ли самото движение в живота учител...Имат ли децата децата движение и подвижни задачи, те се чувстват живи, радостни и щастливи. Това важи и за възрастните ... Не трябва да се допуска мързела и плътските наслади, да превземат света, защото това ще е неговият край...

      Нашите игри са създадени за да създават разнообразни ситуации, чрез които децата да придобиват полезни умения и рефлекси, Които ще им бъдат полезни при изграждането на стабилен и добър характер.
Прочетете за системата от игри - подвижни и логически с гатанки тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар