сряда, 25 ноември 2015 г.

Страха е причина за объркване, слабост и болести

Нашите игри са създадени да поддържат децата(играчите) радостни, като създават у играчите устойчива стабилност против страха.
Всеки човек е устроен така, че винаги е в някакво движение. Движението е от природна нужда или родено от някакво желание-интерес. Колкото по-силна е нуждата или желанието, това се отразява и на движението и обратното. Нормалното - здравословното  движение е стабилно и хармонично, докато човек е спокоен. Появи ли се страх, независимо под каква форма е, и движенията на човека се объркват. Т.е. страха обърква правилното изпълнение на движенията, породени от желанията на човека, включително и движенията свързани със самото функциониране на организма, което довежда до различи болести. Това е така понеже функционирането на тялото се управлява от хормони, а производството на хормоните се управлява от хипофизата, която се настройва от чувствата на човека. Така когато човек изпитва страх, хормоните на растежа и жизненоста биват подтиснати и се произвежда хармона на страха, който в зависимост от силата си в различна степен блокира жизнените функции...
Нашите подвижни игри за група, са разработени така, че да пресъздават ситуации в които играчите да изградят разбиране и умения, които да са имунитет към различни предпоставки за изпитване на страх.

Няма коментари:

Публикуване на коментар